Terug
10-9-2020

Zaalcompetitie

We zijn nog maar net begonnen aan het veldseizoen maar over enkele dagen moeten we de indeling voor de zaalteams alweer doorgeven aan de KNHB. Veel leden hebben bij de inschrijving al aangegeven te willen zaalhockeyen.


Graag willen we van alle leden een bevestiging of een aanmelding ontvangen voor deelname aan zaalhockey. Jouw bevestiging of aanmelding ontvangen we graag uiterlijk donderdag 17 september 2020. Dat kan eenvoudig door een mail te sturen aan [email protected], onder vermelding van naam, lidnummer en huidige veld-team.


Hieronder geven we nog wat extra informatie over zaalhockey, meer informatie kun je overigens ook vinden op onze website: Zaalhockey HC DelfshavenZaalhockey spelen we van circa eind november tot eind februari, tijdens de winterstop. Het is een fantastische manier om de techniek en balbeheersing te verbeteren. Verder is het natuurlijk leuk om je teamgenoten te blijven zien en lekker te blijven sporten.


Voor zaalhockey heb je een zaalstick nodig (een veldstick mag helaas niet), zaalschoenen en een handschoen. Verder natuurlijk een bitje, scheenbeschermers en je HCD outfit.


Een wedstrijd speel je zes tegen zes. Dat betekent dat de teams kleiner zijn dan bij veldhockey. Naar aanleiding van de aanmeldingen gaan we zo geschikt mogelijke teams samenstellen (minimaal 9 en maximaal 11 spelers per team).


De thuiswedstrijden spelen we in het Sportcentrum West aan de Spaanseweg 2-4. De locatie waar de trainingen worden gegeven is nog onbekend. We zijn druk bezig met de gemeente Rotterdam om zaaluren te verkrijgen op diverse locaties. Helaas is het niet mogelijk dat iedereen ook traint in het sportcentrum West.


De kosten van zaalhockey voor jeugdspelers waren vorig jaar € 50,00. We verwachten niet een enorme prijsstijging, maar na de ALV zal het definitieve bedrag bekend zijn voor junioren en senioren.


Naast de junioren en senioren competitie teams, willen we, als de zaalruimte dit toelaat, ook graag weer aan de hockeyschool deelnemers de gelegenheid bieden om in de zaal door te trainen. Je speelt dan alleen geen wedstrijden.
Uiteraard hopen we erop dat je komend seizoen meedoet aan zaalhockey. We zien je bevestiging/aanmelding graag tegemoet!


De zaalhockeycommissie bestaat uit: Judith Pickard, Renate van der Hoeff en Rutger Wever.


Nieuws afbeelding